Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Håb om fælles genbrugsløsning

I bæredygtighedens navn jagter leverandører af tæppefliser til gulvbranchen en løsning på at genbruge PA6-garn i produktionen af nye tæppefliser eller til produktion af tøj. Carsten Wind fra Fletco Carpets A/S, der også sidder i Gulvbranchens bestyrelse, håber, at branchen kan finde en fælles løsning i fremtiden

PA-6-garn fra tæppefliser kan genbruges til produktion af nye tæppefliser og til produktion af tøj, som Adidas og H&M for eksempel gør. Set ud fra et bæredygtigt syn er der derfor god fornuft i at recycle garnet fra gamle tæppefliser og garnspildet fra produktionen.

 – I Gulvbranchens bestyrelse har vi naturligvis drøftet indsamling af brugte tæppefliser. Lige nu forholder vi os afventende, men håber på at man i fremtiden kan tilbyde en løsning for alle aktører i gulvbranchen – det ville give god mening. Finder vi mellem branchens aktører ikke selv en måde at genbruge fliserne på, så er jeg sikker på, at vi i fremtiden bliver pålagt af myndighederne at gøre det som led i den grønne omstilling, siger Carsten Wind.

Læs resten af artiklen i magasinet GULV! her