Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udfordringer med strøgulve og akustik

Gulventreprenører har store udfordringer med at leve op til stivhedskravet til strøgulve, når der bruges lydbrikker under opklodsningerne. Problemet er, at det færdige gulv – i henhold til vejledningen ”Træ 64 Trægulve” – højst må give sig to millimeter ved belastning svarende til vægten af en person.

Gulventreprenører kæmper en ulige kamp med at leve op til kravene til stivhed af strøgulve, når de af lydhensyn lægger lydbrikker under opklodsningerne. Problemet er, at lydbrikkerne er så bløde, at de kan trykkes så meget, at man risikerer en nedbøjning på fire til fem millimeter, og så er det svært at leve op til kravet om maksimalt to millimeter.

I værste fald må gulventreprenøren pille dele af gulvet op, hvis lydtesten eller stivheden ikke er tilfredsstillende. Og så sætter gulventreprenøren penge til på entreprisen.

 – Jeg oplevede to gange sidste år, at jeg må tage noget af gulvet op og lægge det om, og det koster måske ti timer ekstra arbejde. Derfor er jeg blevet meget opmærksom på problemstillingen, og vi balancerer på en knivsæg. Især langs fodpanelerne er det en udfordring at leve op til kravene. En af løsningerne er, at det underliggende betongulv er plant, så man ikke skal bruge så mange opklodsninger. Det kan opnås ved, at man spartler langs vægge eller sliber betonen plan. Men det fordyrer arbejdet, siger Lars Ramborgh, Miko Gulve.


Læs resten af artiklen i magasinet GULV! her