Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gennembrud ved overenskomsten

Efter ti års forhandling om et forenklet vådrumsafsnit i overenskomsten opnåede Gulvsektionen et gennembrud i overenskomsten for gulvlæggerne. I 11. time nåede arbejdsgiverne til enighed med 3F om et nyt forenklet afsnit, der regulerer akkordarbejde med vådrum. "En stor sejr" kalder Gulvsektionens formand gennembruddet.

Gulvsektionen og 3F nåede ved overenskomstforhandlinger til enighed om et nyt afsnit om akkordarbejde for vådrum. Et ønske, som Gulvsektionen har haft i ti år, men som det ikke er lykkedes at få igennem tidligere.

- Det er en stor sejr for os, fordi det betyder, at vi fremover undgår tvister om akkordbetalingen i forbindelse vådrumsarbejde. Jeg havde håbet men ikke rigtig troet på, at det skulle lykkedes at få det igennem i år, siger formanden for Gulvsektionen Henning Rasmussen, der har siddet med igennem alle ti år, hvor det har været et ønske fra arbejdsgiverside.

Det lykkedes parterne at få det forhandlet umiddelbart før deadline den 1. marts.

- Faktisk var det så snert på, at vi gav hinanden håndslag, selvom de sidste tekster ikke var skrevet ned, fortæller Henning Rasmussen.

Grundig forberedelse Gulvsektionens formand begrunder gennembruddet med, at parterne for to år siden havde gjort et grundigt forarbejde, så beregningerne for, hvad et vådrum skal koste, var på plads. Her holdt parterne fire møder, hvor de sammen beregnede priser for ti forskellige typer vådrum fx i storkøkkener, på plejehjem og i almindelige husstande.

- Vi fik prissat vådrum med de gældende priser for 90 procent af alle vådrum. Faktisk ville 3F på det tidspunkt forhandle nye akkordprislister, men det kunne vi ikke midt i en overenskomstperiode. Fra vores side var der også et ønske om en ny hvidbog med et forenklet afsnit om vådrum, så alle havde den samme forståelse for, hvordan priserne skal tolkes – uanset om man er svend, mester eller fra 3F og vil beregne en kontrolpris. Til sidst havde vi syv-otte punkter, hvor vi ikke var enige. Det var altså sammen under en krone, så vi tog simpelthen en gennesmitspris, siger Henning Rasmussen.

- Nu ruller vi det her ud, og så har vi aftalt, at vi går alle sager igennem i den næste overenskomstperiode i de næste tre år, siger Henning Rasmussen.