Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

50 år i gulvfaget i samme gulvfirma

Allan Jacobsen fejrede 1. september 50 års jubilæum hos gulvvirksomheden Charles Christensen A/S, hvor han startede i mesterlære bare 14 år gammel. I dag ejer han virksomheden, og gulvfaget har bragt ham på opgaver i Kina. Ligesom han i en årrække har siddet i Gulvbranchens bestyrelse, da brancheforeningen hed GAF.

 - Egentlig var det min drøm at blive arkitekt. Men jeg gik ud af skolen, fordi jeg kom til København fra Jylland og blev drillet i skolen, fordi jeg talte meget jysk. Jeg søgte et lærlingejob hos Charles Christensen, hvor min onkel arbejdede, og fik det. Men jeg måtte søge dispensation for at komme ind på teknisk skole, fordi man skulle være 16 år for at komme ind. Efter tre et halvt år var jeg udlært gulvlægger, fortæller jubilaren, der siden har passet sit arbejde og samtidig taget en femårig uddannelse på handelsskolen.

Gulve i Kina
Allan Jacobsens karriere som gulvlægger har ført ham vidt omkring. Blandt andet har han to gange været i Kina og lave gulve for Danida.

 - Kort tid efter kulturrevolutionen fik vi en henvendelse fra Danida, der spurgte, om vi kunne tage til Kina og lave gulve i en bygning, hvor Danmark havde foræret dem en slags seruminstitut. Her skulle man undervise læger og laboranter. Så jeg blev sendt til Kina i 13-14 uger for at løse den opgave. Fem år senere var jeg der så igen for at løse en anden opgave for Danida, siger Allan Jacobsen, der på det tidspunkt i 1990 var blevet projektleder i virksomheden.

I 1995 blev Allan Jacobsen medejer af Charles Christensen A/S, og i 2005 overtog han hele virksomheden.

Ferm til linoleum
 - Det er en del år siden, jeg sidst har lavet et gulv. Det var tilbage i 1985. Men jeg var meget ferm til linoleum. Dem lavede vi flest af i gamle dage. Jeg kan huske en meget speciel opgave, jeg blev sat på. Det var i en herreekviperingsforretning i København, der hed Taarup, og de ville gerne have skåret deres navn ned i linoleumsgulvet. Det var ikke bare lige til at lave dengang, hvor man måtte håndtegne en skabelon på lærred. I dag tager du et billede og får skåret det ud med laser. Men dengang var det en stor udfordring, fortæller Allan Jacobsen for at illustrere en af de ting, der er sket inden for gulvfaget i hans tid.

Fortsætter så længe det er sjovt
Selvom Allan Jacobsen har været mange år i faget, så har han ikke tænkt sig at trække sig tilbage i nærmeste fremtid.

 - Jeg har ikke sat dato på min fratrædelse, og så længe jeg synes, det er sjovt, fortsætter jeg. Jeg kan også se i min omgangskreds, at nogle af mine venner har svært ved at få tiden til at gå, efter de er gået på pension, siger Allan Jacobsen.


Foto: Torben Hessing-Olsen
Claus Christian Jensen, chef for Gulvbranchen, ønskede Allan Jacobsen tillykke med 50 års jubilæet i gulvbranchen og hos Charles Christensen A/S.