Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skolebyggeri bygger på tillid i ny samarbejdsform

Gulventreprenørerne er med til at renovere skoler i Københavns Kommune i et strategisk partnerskab, der bygger på gentagelser og gensidig tillid.

I bygge- og anlægsbranchen oplever underleverandører som gulventreprenører ofte konflikter og dermed dyre transaktionsomkostninger som advokatomkostninger, overskredne budgetter, urealistiske tidsplaner og urimelige arbejdsvilkår. Men i konsortiet Trust er den slags negative oplevelser vendt til en samarbejdsform, der i stedet bygger på gensidig commitment og tillid.

Gulventreprenørerne er med i det spændende projekt, hvor Trust (Enemærke & Petersen A/S) har indgået et strategisk partnerskab med Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København (ByK). Partnerskabet omfatter institutions- og skolebyggerier i en firårig rammeaftale på 2,3 milliarder kroner.

Trust er skabt af kontraktholder Enemærke & Petersen A/S i samarbejde med rådgivervirksomhederne Nøhr & Sigsgaard, Kant Arkitekter, Dominia, Norconsult og GHB Landskab.

Nyt mind-set i byggeriet
– Vi kan sætte byggerierne hurtigere i gang, produktiviteten er øget, og vi kan tage erfaringer med fra det ene byggeri til det andet. Jeg tror på, at der er ved at ske et skred i byggeriets mind-set, så vi fremover ser flere store udbud med rammeaftaler. Der er allerede gang i flere interessante samarbejdsformer med samme mekanismer og fokus på gentagelser, åbenhed, tillid og de menneskelige relationer. Nogle af landets større bygherrer er allerede i gang med tilsvarende udbud., og vi håber, at Byggeri København vil udbyde en ny rammeaftale, når vores aftale udløber i 2020, siger direktør for Trust Kim Thinggard, Enemærke & Petersen A/S.

Trust har skabt en selvstændig organisation med de rigtige kompetencer, der rent fysisk sidder sammen på et fælles porteføljekontor på Nørrebrogade i København. Her har de et engageret tværfagligt fællesskab, hvor de har en fælles kultur og arbejder på at levere skoler og institutioner til den rette tid og den rette pris. De hidtidige erfaringer er, at konfliktkulturen er elimineret, og kommunen får eksekveret porteføljen hurtigere og uden budgetoverskridelser, og det var netop kommunens hensigt med at indgå partnerskabet. Samtidig er tidsplanerne overholdt på alle de projekter, der er gennemført indtil nu.