Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Opsøgende indsatser skal skaffe flere gulvlæggere

Nyt projekt skal gennem opsøgende arbejde over for både virksomheder og elever på grundforløbet skaffe flere uddannelsesaftaler til gulvfaget.

Gulvfaget er ikke ligeså kendt som tømrerfaget, når det kommer til specialerne inden for træfagenes byggeuddannelse. Det skal der gøres noget ved. Derfor har Byggeriets Uddannelser i samarbejde med blandt andre Mercantec og Den Jydske Håndværkerskole valgt at søge penge til et projekt, der skal sætte fokus på gulv- og tækkefaget.

Projektet er bygget op om to opsøgende indsatser og er finansieret via penge fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), der årligt udlodder en række midler til opsøgende arbejde inden for erhvervsuddannelserne. Den første opsøgende indsats foregår blandt virksomheder, der ikke er godkendt til at have lærlinge og virksomheder, der er godkendt, men ikke tager lærlinge i dag. Anden del handler om at besøge træfagenes byggeuddannelse på en lang række erhvervsskoler. Her skal eleverne på grundforløb 2 gøres opmærksomme på, at der er andre specialer end tømrerfaget.

– Vi vil gerne vise eleverne, hvor interessant gulvfaget er. Derfor har vi blandt andet lavet nogle små mockups, som vi tager med ud. Så kan de prøve faget med hænderne, når vi er ude og besøge dem, fortæller Michal Krarup, der er uddannelsesleder på Gulvskolen på Mercantec i Viborg. Han er med i styregruppen for projektet og blandt andet med til at udmønte gulv-delen.

Strategisk valg først at besøge virksomheder
Den opsøgende indsats blandt virksomhederne blev udført i 2018, mens indsatsen ude på erhvervsskolerne først går i gang her i 2019. Valget om først at opsøge virksomheder for dernæst at besøge skoler er truffet meget bevidst.

– Grunden til, at vi har været ude og opsøge virksomhederne først, er egentlig for at være sikre på, at vi havde nogle ledige lærepladser, som vi kunne tilbyde de unge mennesker, når vi skulle ud på de skolerne. Så vi kunne fortælle dem, at de bare lige kan ringe, så har de en læreplads i morgen, fortæller Michal Krarup.

Flere skal bruge praktikpladsen.dk
Derudover håber initiativtagerne på, at flere virksomheder vil benytte sig af praktikpladsen.dk, hvor alle praktiksøgende elever skal have oprettet en profil otte uger før afslutningen af grundforløbet. Indsatsen på skolerne går først rigtigt i gang i februar, marts og april 2019, når eleverne på grundforløbet har haft et stykke tid til at vænne sig til træfagenes byggeuddannelse. På den måde får de muligheden for lige at lande på uddannelsen, inden de skal vælge speciale som enten tømrer, tækkemand eller gulvlægger.

Du kan se hele artiklen i den seneste udgave af Magasinet GULV! her