Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt fra Gulvfakta 27.05.2019

Gulvfakta har opdateret, revideret og tilføjet ny information til Gulvfakta.dk. Du kan læse mere om ændringerne her.

2.1.2.2 Spartling
Afsnittet er opdateret i maj 2019 af det fagtekniske udvalg for lim og spartelmasse. Hele teksten er blevet trimmet og definitionerne af spartellag i tabel 3 er blevet mere klar efter ønske fra vores medlemmer.

4.1 GVK (Vådrumsfakta)
Hele afsnittet som består af fem underafsnit, er opdateret. GVKs materialegodkendelse blev for år tilbage udvidet til også at omfavne andre materialer og systemer. Der findes i dag fx vægpaneler og PVC-frie banevare, og derudover arbejdes der pt. på at få GVK-godkendt fugefrie løsninger også.
Grundet ovenstående er vi begyndt at udfase ordet PVC, da det ikke længere er dækkende og derudover også klinger negativt. Så af de to nævnte årsager er vi begyndt at omskrive PVC til vinyl og PVC-frie banevare.
Proceduren for godkendelse af GVK-godkendte materialer og systemer er opdateret og der linkes nu korrekt til proceduren og til listen over GVK-godkendte materialer og systemer. Derudover har litteraturlisten også fået en ordentlig omgang.

4.4 Montering af vinyl i vådrum (Vådrumsfakta)
Hele afsnittet, som består af fire underafsnit, er også opdateret i maj 2019. Limmetoden ”tørlimning”, som er folier med dobbeltsiddet limlag, er tilført afsnittet 4.4.0.2 Krav til arbejdsstedets udførelse. I samme afsnit er listen over særlige krav for anvendelse af vinyl og PVC-frie banevare også revideret, bl.a. at hulkehler skal udføres i 90° (dvs. der ikke må udføres ”flaskehulkeler” af hensyn til vakuumtest af hjørner)
I afsnit 4.4.0.4 Eksempler på udførelsesdetaljer er kravene til overlapssamlinger udspecificeret, så der ikke længere burde være tvivl om disse krav iht. SBi-anvisningen 252 – Vådrum.