Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gulvfirma oplever hurtig inddragelse og fælles ansvar

Lambæk Gulve er med til at renovere skoler i Københavns Kommune i det strategiske partnerskab mellem Trust og Københavns Kommune. Det giver en bedre byggeproces.

Lambæk Gulve er en af gulventreprenørerne, der er med i det spændende projekt, hvor Trust (Enemærke og Petersen) har indgået et strategisk partnerskab med Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København (ByK).

– Vi får mere indflydelse på gulventreprisen, fordi vi bliver inddraget fra begyndelsen og giver vores bud på, hvordan gulvarbejdet løses bedst. Det er jo trods alt os som gulvlæggere, der ved mest om det. Ved de traditionelle udbud får vi udbudsmaterialet fra arkitekten og rådgiveren med en beskrivelse af, hvordan gulvopgaven skal løses, og det er ikke altid, at det kan lade sig gøre, siger Anis Lambæk.

Lambæk Gulve har i samarbejdet med Trust stået for gulventrepriserne på Lyrskovgade Skole. De arbejder i øjeblikket på at gøre arbejdet færdigt på Holbergskolen, inden de går i gang på Skolen på Amagerbro og Sankt Annæ Gymnasium.

Sparer tid og penge
– I Trust stoler vi på hinanden – deraf navnet. Men det betyder også, at vi har en fælles ansvarsfølelse for, at alt er med i gulventreprisen. I sidste ende sparer vi tid og penge på tilbudsfasen, og det samme gør rådgiverne. Det betyder meget, at vi har fælles relationer. Det går nemmere end ude på de store projekter, og vi kan hive erfaringer med fra det ene projekt til det næste, siger Anis Lambæk.

Samarbejdsformen betyder også, at gulventreprenører er med til fælles tidsplansmøder, så alle er enige om rækkefølgen i byggeriet. F.eks. at gulvet bliver lagt, inden dørene kommer i, og radiatorerne kommer op før gulvet.

– Vi er meget glade for samarbejdsmetoden. Men det lægger også op til, at man opfører sig ordentlig og lever op til sit ansvar, så man kan se hinanden i øjnene næste dag. Ellers får man jo heller ikke flere opgaver, siger Anis Lambæk.