Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fem gulvlæggerlærlinge klar til DM i Skills

Fem gulvlæggerlærlinge er klar til at dyste om mesterskabet, når DM i Skills, går i gang den 16.-18 januar i Bella Centeret på Amager. Se hvem de fem deltagere er.

Den 16. – 18. januar skal fem dygtige gulvlæggerlærlinge dyste om at blive Danmarks bedste til DM i Skills, der finder sted i Bella Centeret på Amager i København. De fem gulvlæggerlærlinge er:

  • Søren Kjærgaard Nielsen, OK Gulve Odense
  • Martin Brøgger Nielsen, Flex Gulvmontering Aarhus
  • Mikkel Karlsen Søndergaard, Hammelsvang Aarhus
  • Danni Sørensen, Garant Als
  • Mads Andersen, Ai-gulve Aarhus

Skarp træning er sat ind
Det bliver ikke uden kamp til stregen, når de fem gulvlæggerlærlinge skal dyste om DM-titlen. Der er sat ind på træningen, og deltagerne gør deres ypperste for at blive helt skarpe på opgaverne. På Gulvskolen i Viborg, Mercantec, gør underviserne, hvad de kan for at klæde deltagerne på til konkurrencen.

– I uge to har vi et valgfag, der hedder ”Kompliceret belægningsteknik”. Her træner vi intenst, og de unge kan komme og øve sig på deres opgaver. Vi går blandt andet i dybden med teknikken og får styr på målene, siger faglærer på Mercantec, Jesper Krogh.

En af dem, der træner ekstra hårdt, er 20-årige Mikkel Karlsen Søndergaard, der er i lære hos Hammelsvang Aarhus.

– Jeg øver mig på linoleum, trægulve og tæpper, som er de gulvtyper, jeg forventer, at der kommer opgaver i. Trægulve er det, der volder mig flest problemer, så de opgaver får lidt ekstra opmærksomhed, siger Mikkel Karlsen Søndergaard.

Danni Sørensen, der til dagligt er i lære hos Garant Als er konkurrencemenneske ud over alle grænser. Derfor har den 23-årige lærling høje forventninger til sin egen præstation.

– Jeg er med, fordi jeg gerne vil vinde, og jeg træner ligeså snart, jeg har mulighed for det. Jeg er i øjeblikket på skolen. Her udnytter jeg et hvert øjeblik til at øve på opgaverne, siger Danni Sørensen.

Ambitionerne er knap så høje for Mikkel Karlsen Søndergaard. Han vil gerne lave et flot stykke arbejde, men deltagelsen og mulighed for at vise faget frem betyder ligeså meget for ham.

– Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne vinde konkurrencen, men for mig er deltagelsen i sig selv en stor oplevelse. Derudover håber jeg, at jeg kan inspirere andre unge til at blive gulvlægger ved at vise, hvor fedt og alsidigt faget er, siger Mikkel Karlsen Søndergaard.

Udover DM-titlen står der også en billet til EM i Skills på højkant. Vinderen af DM i Skills sikrer sig nemlig en plads til EM i Skills 2020 i Graz i Østrig.

Stor opbakning om DM i Skills
Til DM i Skills dyster i alt 300 unge i deres respektive 40 fagområder. Tusindvis af tilskuere ligger vejen forbi konkurrencehallerne og ser til, mens de unge arbejder på deres opgaver. Alene sidste år var der omkring 50.000 besøgende i Næstved Arena. De mange tilskuer kan godt være lidt af en udfordring, når deltagerne samtidig skal koncentrere sig om sig om opgaverne.

– Min største udfordring er nok tidspresset og de mange tilskuere. Vi har ikke meget tid til de enkelte opgaver. Derudover har jeg ikke prøvet at arbejde foran sådan et stort publikum før, siger Danni Sørensen.Fire gulvlæggerlærlinge kvalificerede sig til DM i Skills 2020 ved en udtagelseskonkurrence den 31. oktober til den 1. november 2018 på Gulvskolen i Viborg. Den femte deltager er den regerende danmarksmester, Martin Brøgger Nielsen, som ønsker at forsvare sin titel og kæmpe om en plads videre til EM i Skills. Martin var derfor ikke med til udtagelseskonkurrencen. Fra venstre: Mikkel Karlsen Søndergaard, Søren Kjærgaard Nielsen, Danni Sørensen og Mads Andersen. Foto: Mercantec.