Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gulvlærlinge får gratis kokkemad hver dag på kollegie

Bløde sofaer, seje computerspil, store fladskærme, bordfodbold, billardborde, bordtennis, udflugter, fitnessmaskiner og ikke mindst mad tilberedt af kokke venter gulvlæggereleverne på H.C. Andersen Kollegiet i Viborg. Og måske møder du også en ven for livet.

Lasse, 24, Burcharth i Kolding, og Robert, 21, Snoghøjs Gulve i Middelfart, har lært hinanden at kende på H. C. Andersen Kollegiet i Viborg under deres skoleophold på gulvskolen på Mercantec. De er begge i lære som gulvlæggere på tredje år og er færdigudlærte om et år. Siden det første skoleophold har de holdt sammen, og deres venskab har udviklet sig igennem årene.

– Vi mødes også, når vi ikke er på skolen, så jeg er ikke i tvivl om, at vores venskab varer ved. Vi har været ude og spise og bowle sammen i Fredericia. Når vi skal på skole, søger vi altid om at bo sammen, siger Robert.

Midt i december besluttede Next (Københavns Tekniske Skole) at nedlægge gulvuddannelsen i Glostrup. Så nu skal alle gulvlæggerlærlinge til Mercantec i Viborg, når de skal på skole. Da magasinet Gulv var på besøg på gulvskolen i Viborg, var nogle af de første gulvlæggerlærlinge fra Sjælland på vej til Viborg.

Kokkemad hver dag
Som et af højdepunkterne på kollegiet fremhæver Robert og Lasse kantinen, hvor tre kokke tilbereder lækker mad, som er gratis for eleverne.

– Det er rigtig fedt at få maden serveret. Den er fin, siger Robert.

Der bliver disket op med morgenmad, du kan smøre en madpakke til frokost, får serveret aftensmad samt kage og kaffe om aftenen.

Fornemme faciliteter
Kollegiet ligger i en fireetagers bygning med plads til i alt 200 elever og kursister. På første og anden sal ligger to-sengs-værelserne med eget toilet og badeværelse til eleverne. Værelserne er pænt vedligeholdt og er velindrettede med senge, dyner, puder, skriveborde og skuffemøbler.

– Eleverne skal selv medbringe deres personlige ejendele, sengelinned og håndklæder. Og så skal de holde orden og gøre rent på værelserne og vaske deres tøj. Det er det eneste, vi kræver af dem – og så selvfølgelig også at de overholder husordenen. Rengøringen på fællesarealerne søger vi for, siger afdelingsleder på H.C. Andersen Kollegiet, Steen Henriksen.

På etagerne er der i alt ni opholdsstuer, hvor eleverne kan slænge sig i bløde sofaer, se tv eller spille spil, spille bordfodbold eller billard. På værelsesgangene er der tekøkken og køleskab. I kælderen er der vaskemaskiner og tørretumler til fri brug. Her kan eleverne også motionere på løbebånd og fitnessmaskiner eller forlyste sig i slyngelstuerne.

Læs hele artiklen og se flere billeder i Magasinet GULV-1 2018