Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dejligt at komme lidt hjemmefra

Lasse Nielsen Lundorf tog grunduddannelsen og første hovedforløb på Next. Nu har han taget turen fra København til Mercantec i Viborg, hvor han er i gang med andet hovedforløb. Han er glad for luftforandringen og undervisningen i det jyske.

Lasse Nielsen Lundorf er 24 år, født og opvokset på Vesterbro i København. I september 2016 startede han på grunduddannelsen og tog første hovedforløb på gulvskolen på Next i Valby. De næste fem hovedforløb på gulvlæggeruddannelsen tager han på gulvskolen på Mercantec i det midtjyske. Det skyldes, at Next i slutningen af 2017 besluttede at lukke gulvskolen.

Møder nye venner
– Det er selvfølgelig ærgerligt at bo tæt på sin uddannelse, og så pludselig skulle rejse langt væk. Men omvendt er det jo også dejligt at komme hjemmefra og se noget andet. Jeg kan godt lide Jylland, men jeg skal lige vende mig til lugten, når de sprøjter gylle på markerne, siger Lasse Nielsen Lundorf, der er i lære som gulvlægger i Husum Entreprise.

Lasse bor hjemme hos sin mor på Vesterbro.

– Lige i starten syntes jeg ikke, at det var så sjovt, at jeg skulle så langt væk fra min kæreste og mine venner. Men nu har jeg fået nye venner her på skolen og på kollegiet. Og så tager jeg jo hjem i weekenderne og ser min kæreste, siger Lasse, der bor på H.C. Andersen Kollegiet sammen med en anden gulvlæggerlærling, som han kender fra første hovedforløb.

Benytter tilbud på kollegiet
På H.C. Andersen Kollegiet udnytter Lasse mange af de gode aktivitetstilbud, som kollegiet tilbyder de unge under erhvervsuddannelserne.

– Jeg er mest til noget aktivt. For eksempel går jeg tit ned til Nørre Sø, hvor jeg hygger mig med mine nye venner. Jeg spiller bordfodbold og benytter mig af de fine forhold med træningsmaskiner i kælderen.

Hvad angår det faglige, har flytningen af skoleforløbet til Viborg været en udfordring for Lasse. Han har diagnosen ADD og er ordblind. Så mange og nye indtryk gør ham frustreret, og han er ikke vant til at fremlægge foran andre.

– En af mine lærere har været meget behjælpelig. Han tog fat i mig og testede min it-rygsæk, og nu får jeg en speciel computer, der er lidt kraftigere og kan trække auto-KAD bygningstegninger. Fra Next har vi ikke været vant til at lære teori, og her er vi lidt ”lost”. Men så får vi bare hjælp af lærerene, og undervisningen her er mere spændende. Vi får hele tiden ny viden, siger Lasse.