Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Man vasker da et tekstilgulv…

En tekstil gulvbelægning, der ligner et trægulv i plankeformat og som kan vaskes – jo, den er god nok, Forbo er på banen med en ny løsning

Gulvtæpper samler støv og er ikke altid forbundet med et godt og hygiejnisk indeklima. De er derfor et sjældent valg til indretninger med høj grad af hygiejne og tung fodtrafik.

Det vil Forbo lave lidt om på med deres nye Flotex­gulvbelægninger. Det er nemlig ifølge Forbo selv den eneste vaskbare tekstile gulvbelægning i verden. Dertil kommer, at belægningen nu fås i en plankestørrelse på 25 x 100 cm, som ifølge Forbo har været efterspurgt i lang tid til bl.a. indretning af kontorer.

Løsningen er ifølge Forbo den optimale kombination af det skridsikre og akustiske fra tekstiler, holdbarheden fra elastiske gulvbelægninger og de mange designmuligheder i plankeformatet – uden at man behøver at gå på kompromis med indeklimaet og hygiejnen. Det gør de seks nye Flotex­kollektioner til et oplagt valg til indretninger, der kalder på både sikkerhed, god akustik, varme og velvære, eksempelvis i åbne kontorlandskaber, biblioteker, lufthavnslounges eller plejesektoren.

Godt indeklima
De særlige fibre i Flotex­plankerne er i glat, opretstående 6.6­nylon, der har en evne til at opsamle fine støvpartikler og først slippe dem i forbindelse med støvsugning – og så har alle Flotex­produkter fået en særlig antimikrobiel behandling, der beskytter mod udvikling af husstøvmider og bakterier, såsom MRSA og E­coli.

– Vi bruger et sted mellem 80 og 90 procent af al vores tid indendørs, og man tilskriver indeklimaet på vores arbejdspladser 11 procent af alle astmatilfælde på verdensplan. Derfor er der i den grad brug for en gulvbelægning, der yder beskyttelse mod mug, lugte og bakterier. Det er den væsentligste grund til, at vi har udviklet Flotex, forklarer Thomas Kjær, der er teknisk chef hos Forbo Flooring Danmark.

Flotex er fremstillet af 67 procent genanvendte materialer og er desuden 100 procent vandtæt, hvilket betyder, at der udelukkende er brug for vand og standardrengøringsmidler til rens. Sammen sikrer det, at indeklimaet kun bliver udsat for en minimal andel af farlige kemikalier.

Mange designmuligheder
Flotex­seriens planker måler 25 x 100 cm og fås i seks forskellige design – Triad, Box­cross, Lava, Seagrass, Concrete og Wood, der er skabt ved hjælp en særlig prægeteknik i luven. Desuden findes forskellige mønstre og et hav af farver. Til sammen giver det indretningsarkitekter og designere et uendeligt antal muligheder; fra farverige, komplekse gulve til minimalistiske og elegante kombinationer, hvor det er form og luvretning, der skaber et opsigtsvækkende mønster under fødderne.Foto: Forbo