Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Laust er Danmarks bedste gulvlægger

Seks gulvlæggerlærlinge dystede ved DM i Skills om titlen som Danmarks bedste. Ef-ter en målrettet og nøje planlagt indsats løb Laust Emil Fritzen fra Next – og gulvlæggerlærling hos Jimmis Gulvservice fortjent med mesterskabet.

Et gammelt ordsprog siger, at man kan alt, hvad man vil. Det beviste 23-årige Laust Emil Fritzen fra Nykøbing Sjælland ved DM i Skills. Han ville være danmarksmester i gulvlægning, og det blev han efter en særdeles målrettet indsats.

- Jeg havde lavet en detaljeret plan for, hvordan jeg skulle løse opgaven. Havde skrevet alt ned og var meget koncentreret om opgaven. Jeg følte mig tryg ved at have lavet en tidsplan forud for mesterskabet. Jeg kom lidt bagud for planen torsdag, og vidste at jeg måtte tage mig sammen fredag for at nå i mål. Det lykkedes, og det var en stor tilfredsstillelse, siger Laust.


Droppede nytårsfesten 
I juleferien besluttede Laust, at han ville vinde titlen, som han gik glip af ved sidste års DM i Skills. Koste hvad det ville.

- Jeg vidste af erfaring fra min tid som fodboldspiller, at det krævede, at jeg fik regelmæssig søvn og droppede turene i byen med vennerne. Så jeg droppe alt – også nytårsfesten og tog i stedet i sommerhus i Sverige med min mor og far. Efter nytår startede jeg træningen, gennemgik de fejl, jeg lavede ved mesterskabet sidste år og fik tidsplanen på plads.

Steffen Enstrøm, der som faglærer på Gulvskolen Next i Glostrup har fulgt Laust i bestræbelserne på at vinde mesterskabet i år siger: -Det var fuldt fortjent. Jeg var aldrig i tvivl om, at Laust ville vinde.


Aldrig 100 procent sikker
Selv om det ikke altid går, som man selv gerne vil ønske det, så gik drømmen i opfyldelse.

- Man kan jo aldrig være 100 procent sikker, men jeg var godt tilfreds med mit arbejde, og de andre deltagere sagde, at jeg skulle vinde. Så jeg havde en god fornemmelse, da vi sad i salen og vinderne blev kaldt op på scenen, siger Laust, der havde sin far, som også er uddannet gulvlægger, med i Gigantium i Aalborg, hvor mesterskaberne fandt sted.

Det var netop et løfte til sin far, som drev Laust til at gå så målrettet efter DM-titlen.

- Min far havde en lærling, der deltog i DM i Skills for otte-ti år siden. Dengang sagde jeg til min far: ”Jeg vil være danmarksmester”. Det mislykkedes sidste år, og siden har jeg intensiveret træningen.


Flere jobtilbud
I slutningen af marts er Laust færdiguddannet, og han har flere jobtilbud på hånden.

-Jeg er blevet tilbudt at fortsætte på min nuværende arbejdsplads. Men jeg har flere tilbud, så jeg har endnu ikke besluttet mig. Det afhænger af, hvad de vil give mig i løn, siger Laust.

Lørdag aften havde Lausts mor og søster samlet 35 familiemedlemmer for at fejre mesterskabet hjemme i Nykøbing Sjælland. Og mandag morgen var det tilbage på jobbet.

-Jeg startede med at sove over mig. Mester havde sørget for morgenbrød og kage for at fejre mig. Vi snakkede lidt, og så var det afsted på arbejde, siger Laust.