Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flere vil være gulvlæggere

Efter flere år med en nedadgående kurve ser det endelig ud til, at der er en positiv udvikling i antallet af faglærte gulvlæggere.

Flere unge har søgt ind på gulvlinjen på landets to gulvskoler. Den opadgående kurve er en positiv udvikling, da antallet af udlærte gulvlæggere er faldet i de seneste par år. Men faktisk skal der uddannes næsten dobbelt så mange gulvlæggere, før der er balance mellem nye, der kommer til faget, og gulvlæggere, der forlader hvervet.

En ny opgørelse over aldersspredningen i gulvfaget viser, at der er nogenlunde jævn fordeling aldersmæssigt.

– Vi kan se ud af opgørelsen, at det er meget vigtigt, at Gulvbranchen sikrer sin egen fødekæde med løbende tilførsel af de rigtige folk med de rigtige kompetencer, siger Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen i Dansk Byggeri.

Den trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter netop har indgået, gør det billigere at uddanne lærlinge og dyrere at lade være. Fra 2018 får alle virksomheder et mål om, hvor mange lærlinge de skal have. Lever de ikke op til det, skal de betale 27.000 kr. pr. manglende årsværk. Ambitionen på praktikpladsområdet i trepartsaftalen er, at der skal uddannes 8.000-10.000 flere faglærte hvert år.


Læs nyheden i Magasinet GULV!