Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Stor mangel på gulvlæggere

Nu slår manglen på elever på gulvlæggeruddannelsen for alvor igennem i virksomhederne. En ny undersøgelse fra Gulvbranchen i Dansk Byggeri, viser, at hver 2. virksomhed har svært ved at få stillingerne besat.

Gulvbranchens medlemmer har stor frygt for, at der i fremtiden mangler gulvlæggere til at udføre gulventrepriser. De mærker allerede nu, at det er svært at få besat stillinger.

En ny undersøgelse blandt Gulvbranchens medlemmer viser, at 67 % frygter mangel på uddannede gulvlæggere i de kommende 5 år. Hver 2. virksomhed har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft til at løfte gulvopgaverne. Mens hver 5. virksomhed oplever, at der er hård konkurrence for at få de bedste lærlinge.

Begrundet frygt
Gulventreprenørerne har god grund til at frygte mangel på gulvlæggere, da der kun bliver uddannet 32 gulvlæggere på landsplan om året. Det er omkring halvt så mange, som der er brug for.

Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen, ser med bekymring på udviklingen:
-Undersøgelse bekræfter vores værste forudsigelser, og der skal sættes ind nu for at få flere unge til at vælge gulvlæggeruddannelsen. Det burde være mere attraktivt for de unge at blive gulvlægger, da det er et fag, hvor det er nemt at få en læreplads, hvor du typisk også bliver ansat efter endt uddannelse. Og arbejdsløsheden er lig nul.

Tag flere lærlinge
Ifølge undersøgelsen bliver omkring 70 % af lærlingene ansat efter endt uddannelse.

På Gulvsektionens generalforsamling i marts opfordrede formanden, Michael L. Kristensen, på det skarpeste arbejdsgiverne til at tage lærlinge for at imødegå en fremtidig mangel på gulvlæggere. Der ser ud til, at de har hørt efter, for 76 % af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de tager lærlinge.

-Selvom langt de fleste tager lærlinge, så bør gulventreprenørerne overveje, om de kan tage endnu flere. Kun 2 gulventreprenører i undersøgelsen har taget 2 eller flere lærlinge om året, og da der er flere af de meget store gulventreprenører, der medvirker i undersøgelsen, burde flere have taget flere lærlinge, siger Anders Hjorth Jensen.

Sådan rekrutteres lærlinge 
Når en gulventreprenør har brug for en lærling får han først og fremmest fat i de unge ved mund-til-mund-metoden. Men undersøgelsen viser også, at ganske mange unge selv henvender sig til virksomhederne på eget initiativ. Det sker i hvert tredje tilfælde.