Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Her kan jeg bruge mine hænder

Michael Harlev skiftede fra tømrerfaget til en lærerplads som gulvlægger. Her kan jeg virkelig bruge mine hænder, siger Michael, der ikke vidste, at gulvlægger var en selvstændig uddannelse, før skolen anbefalede ham at skifte

- Jeg ville oprindelig være tømrer. Men matematikken blev jeg træt af. Derfor foreslog en lære på skolen, at jeg skulle prøve en uge i et gulvlæggerfirma og se om det var noget for mig, siger Michael.

Det var det. Michael besluttede sig for at søge en lærerplads som gulvlægger. En beslutning han ikke har fortrudt siden.

- Jeg er rigtig glad for at være skiftet. Her er ikke så meget matematik, og jeg bruger mine hænder mere i løbet af dagen. Jeg kan godt lide at skulle løfte et tæppe ind og skære det til, så det passer. Det er langt sværere, end man måske lige regner med, men det er rart bagefter, når man kan se, at det hele passer i hjørnerne, siger han.

For Michael var det skolen, der fik hans tanker sporet ind på gulvlæggeruddannelse. Og gulvlæggerskolernes planer om at komme ud på grunduddannelsen og fortælle om en uddannelsen og faget som gulvlægger, tror han er helt rigtig, hvis flere skal fatte interesse for faget. Selv var han heller ikke klar over, at gulvlægger var en selvstændig uddannelse, før han af skolen blev anbefalet at skifte. Det var nemlig i første omgang tømrerfaget, der trak.

- De fleste tænker nok, at de skal være tømrer, når de starter på grunduddannelsen. Så det vil være en rigtig god idé at fortælle, at man også kan blive gulvlægger. I det hele taget vil det være godt, hvis flere ved, at det er et fag at lægge et flot gulv. Så forstår de bedre, hvad vi laver, og hvor svært det kan være, siger Michael.