Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

GVK-medlemskab betød 3 gange så mange ordrer

For 3 år siden meldte Jelu Gulvbelægning i Hillerød sig ind i Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK). Siden har de 3-doblet ordrene på badeværelser med vinyler.

Henning Bast Nielsen, direktør og ejer af virksomheden Jelu Gulvbelægning i Hillerød, har ikke et øjeblik fortrudt, at han for 3 år siden blev medlem af Gulvbranchens Vådrumskontrol. Det har givet flere ordrer.

-Vi meldte os ind, fordi vi vandt et udbud på 24 vådrum for et boligselskab. Her var det et krav, at vi var tilsluttet GVK-ordningen, og så syntes vi, at vi var nødt til at gøre det. Siden har vi brugt GVK massivt i vores markedsføring, og det har betydet, at vi får væsentlig flere vinylopgaver. I dag kommer ordrene især fra private boligejere, og vi har nu omkring 3 gange så mange vinylopgaver, som da vi tilsluttede os GVK, siger Henning Bast Nielsen, der selv er uddannet gulvlægger fra Viborg i 1991.

Forventer mere arbejde til GVK-virksomheder

Gulventreprenøren er spændt på, hvor hurtigt SBis anbefaling af GVK i den nye Vådrumsanvisning slår igennem.
-Nu er det mere eller mindre et krav at bruge GVK-virksomheder til vådrum, og jeg er sikker på, at det hen ad vejen vil vinde mere og mere frem, siger han.

Jelu Gulvbelægning er den eneste GVK-medlem i Nordsjælland, og det nyder virksomheden godt af at markedsføre sig på.

Godt for faget med flere GVK-medlemmer

-Selv om flere GVK-medlemmer i mit område også ville betyde mere konkurrence om opgaverne, vil jeg gerne opfordre andre til at melde sig ind. Det vil være godt for faget. Efter min mening er det rigtigt, at man er certificeret for at lave vinylgulve. Det kan blive meget kritisk, hvis gulvlæggeren ser bort fra reglerne, og vådrummet bliver lavet forkert. Det er en ekstra sikkerhed både for os som entreprenører – og især for den private boligejer - at de er forsikret igennem Byg Garanti, når de vælger en specialuddannet gulvlægger, siger Henning Bast Nielsen, der betragter GVK-medlemskabet som en markedsføringsudgift.

-Det er prisen, der styrer, hvem der får opgaven, så jeg kan ikke bare lægge udgiften til GVK-medlemskabet oven i prisen for en vådrumsentreprise. Så får jeg ikke opgaverne, siger han.

Fakta om GVK

Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK) er en kontrol- og garantiordning for vådrum udført med vinyler. GVK-medlemmer er samtidig medlem af Gulvbranchen og Dansk Byggeri, der er omfattet Byg Garanti.
Ordningen sikrer:
• at vådrumsbyggeriet følger SBi Anvisning 252, bygningsreglementet og alle andre regler, der gælder på området
• At vådrummet udføres af en specialuddannet og certificeret gulvlægger, der har gennemgået et kursus og bestået en prøve, hvor han beviser, at han kan udføre vandtætte svejsninger i pvc og opbygge undergulve med fald
• At virksomheden har en vådrumsansvarlig, der løbende er opdateret med ny viden på området
• At virksomheden er underlagt ekstern, uvildig stikprøve kontrol foretaget af en anerkendt auditor
• At virksomheden er omfattet af Byg Garanti, der er et sikkerhedsnet for private forbrugere, hvis der opstår fejl og mangler. Garantien gælder i 3 år for synlige fejl og mangler og i 10 år for skjulte fejl op til 100.000 kr.
• At der kun monteres godkendte og afprøvede belægningsmaterialer.

Læs mere om GVK her