Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bygherreforeningens medlemmer skal kende SBis anbefaling af GVK

SBis anbefaling af GVK-virksomheder gør indtryk på Bygherreforeningen.

SBis anbefaling af GVK får nu Bygherreforeningen til at informere medlemmerne. Direktør for foreningen Henrik Lindved Bang opfordrer også sine medlemmer til at stramme op og få tjekket, at de vælger GVK-medlemmer, når de selv stiller krav om det i udbudsmateriale.

 

Overordnet set har Bygherreforeningen et blandet forhold til kontrolordninger. Det er fint, hvis det løfter kvaliteten. Omvendt svækker det konkurrencen, og favoriserer dem der er med i ordningen, mener bygherrernes organisation. Men når det gælder risikobehæftede arbejde som f.eks. vådrumsentrepriser, er sagen en anden. Især fordi SBi i sin nye anvisning anbefaler GVK.

 

SBis anbefaling gør indtryk

- Det gør indtryk, når SBI i en anvisning anbefaler håndværkere tilknyttet en kontrolordning. Det må betyde, at SBi anser vådrumsarbejde for at være et særligt risikofyldt område i byggeriet. At de kan se, at der er en reel kvalitetsforskel på at vælge en gulventreprenør, der er underlagt en ekstern, uvildig kontrol, frem for en der ikke er. Og det bør bygherrer og deres rådgivere forholde sig til, mener Henrik Lindved Bang, direktør i Bygherreforeningen, som repræsenterer private, almene og offentlige bygherrer.

 

Bygherreforeningen er netop blevet opmærksom på, at SBi anbefaler GVK i sin nye Vådrumsanvisning.

-Det vil vi nu fortælle vores medlemmer, så de er opmærksomme på det. En anvisning har karakter af et halvjuridisk dokument, og følger du den ikke, så står du juridisk dårligere. Så det virker som en god idé at følge anbefalingerne, siger Bygherreforeningens direktør.

 

Tror på at SBi-anbefaling gavner GVK-medlemmer

Henrik Lindved Bang tror lige som medlemmerne af GVK, at SBis anbefaling og den voksende tilgang til GVK vil betyde mere efterspørgsel efter GVK-medlemmer.

- Det har betydning for konkurrencen, at gruppen af GVK-virksomheder bliver større, så det ikke er nogle ganske få, der er tilknyttet kontrolordningen, siger Henrik Lindved Bang.

 

Stram op og følg egne udbudskrav

Gulvbranchen har også gjort Bygherreforeningen bekendt med, at det mere er reglen end undtagelsen, at bygherrer lever op til deres egne krav i udbudsmateriale om, at gulventreprenøren skal være tilknyttet en ekstern, uvildig kvalitetskontrol.

-Når bygherrer og deres rådgivere stiller krav i udbudsmateriale om, at vådrumsarbejde skal udføres af en gulventreprenør tilsluttet Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK) eller tilsvarende ordninger, så bør de også følge kravet. Det, der måske går galt, er, at bygherre og rådgiver måske er enige om, at det er et godt krav, men at de efterfølgende ikke får fulgt op på, om gulventreprenøren rent faktisk lever op til kravet. Jeg kan kun opfordre til, at bygherrer og deres rådgivere strammer op på det. Hvis de stiller kravet, så bør de også følge det, ellers må de lade være med at stille det som betingelse, siger Henrik Lindved Bang.