Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

25 meter stor stjerne i linoleum

To medarbejdere fra gulvvirksomheden Burcharth Gulventreprise A/S har lagt en stor stjerne i linoleum på Kolding Sygehus. Stjernen udføres efter idé fra kunstneren Kristine Roepstorfss.

En stor stjerne i linoleum er blevet født i modtageområdet på skadestuen på Kolding Sygehus. I tæt samarbejde med kunstneren Kristine Roepstorfss har gulventreprenøren skåret stjernen ud i linoleum i fire farver. Fra tak til tak målet stjernen 25 meter, og det har været nødvendigt at have en landmåler med på opgaven for at sikre nøjagtighederne. 


Sjov og udfordrende opgave
- Der er langt imellem den slags sjove og udfordrende opgaver, som man ikke får hver dag, det er den største stjerne, vi har lavet til dato, fortæller Tonny Kruse, Burcharth Gulventreprise A/S.

- Udfordringen har været, at stjernen skulle måles op for at blive helt præcis, og derefter skulle belægningerne skæres sammen. Det svære er, at stjernen er så stor, at det ikke være muligt at lave en skabelon. Derfor har vi haft en landmåler med på opgaven. Han har været behjælpelig med afsætning af punkter, så vi kunne snøre stjernen op på de spartlede gulve, inden vi lagde linoleum. Alene punkt- og opstregningen tog 2 mand 2 uger, fortæller Tonny Kruse.

En ledestjerne for patienterne
Det er den danske kunstner Kristine Roepstorfss, der bor i Berlin, der har fået idéen til den store stjerne i modtagereceptionen. Tanken er, at den er en ledestjerne for patienter og besøgende, der henvises til teamstationer, hvor der er mindre linoleumsstjerner.

-Arbejdet har krævet, at de gulvfolk, der var på opgaven, kunne arbejde tæt sammen og kommunikere med hinanden. Og så skulle de stole på opmålingerne og være tro mod punkterne på gulvet. Når linoleumet skal skæres sammen, kræver det omhyggelighed, siger Tonny Kruse, der har mødt kunstneren flere gange.

Arbejdet med stjernen er en del af en større renoveringsopgave, som Burcharth Gulventreprise A/S vandt i licitation helt tilbage i starten af 2014. Gulventreprenøren har lagt i alt 14.000 kvadratmeter linoleum på sygehuset, og først efter sommerferien blev hele arbejdet færdigt.

Stjernen udføres i en grå grundfarve og med takker i lys blå, grå-hvid og endnu en grå farve.