Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Krav til kurser

Gulvbranchens kurser i vådrumsinstallationer, der kvalificerer til at være ansvarlig for opgaverne vedrørende de våde rum, bør hæve overliggeren i fremtiden

Opfordringen kommer fra Hammelsvang as i Hasselager. Alle virksomhedens konduktører og gulvmontører har netop afsluttet Gulvbranchens kurser.

- En høj professionel standard vil medføre tilsvarende høj respekt om GVK certifikatet, mener vurderer økonomidirektør Kim Bundgaard, Hammelsvang as, som vurderer, at kompetencekravene på kurserne bør skærpes. I modsat fald, tilføjer økonomidirektøren, bliver det for nemt at erhverve og opretholde GVK certifikatet. Skrappere krav vil øge værdien af certifikatet, også i en markedsføringssammenhæng; dermed vil det blive mere efterspurgt, lyder argumentet.

Gulvbranchens ansvarlige for udviklingen af GVK '09, chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange, er ikke uenig:

- Men udvikling tager tid. Vi har vurderet, at et intensiveret fagligt niveau i begyndelsen kan virke afskrækkende. Vi har i første omgang skærpet kravene til kurserne i GVK ’09 ved gå fra et fornyelses interval på seks år med mulighed for fornyelse i det syvende år til, at fornyelsen skal ske hvert femte år. Jeg ser positivt på et forslag om, at censuren skærpes på både introduktions - og opdateringskurser. Sådan et skridt skal imidlertid forelægges kontroludvalget, som så vil tage stilling til det, understreger Niels Strange.