Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

GVK Kontrolordning 2009

I 2009 trådte den nye kontrolordning i kraft og i 2018 blev den yderligere optimeret på digitale platforme.

Formålet med kontrolordningen er at sikre, at de materialer, der anvendes, bliver valgt med omhu. Kontrollen sikrer også, at arbejdet bliver udført under betryggende forhold og i nøje overensstemmelse med de gældende forskrifter og regler.

Virksomhederne fører såkaldt egenkontrol af kvaliteten i den pågældende løsning. Det gøres via et skema som beskriver materialer og metoder samt de forhold, der er gældende på byggepladsen. Derefter følger proceskontrol af fx svejsefuger og hulkelsløsninger. På skemaet registreres afvigelser fra gældende regler.

Endelig udsteder den udførende entreprenør en vådrumsattest til sin kunde. Attesten dokumenterer, at vådrumsløsningen er udført efter de gældende kvalitetsnormer og af en specialuddannet montør med tilsyn af virksomhedens vådrumsansvarlige.

For tilmeldte virksomheder
Alle virksomheder, der har tilmeldt sig GVK, skal arbejde med GVK-skemaer. Desuden skal virksomheden udarbejde en kvalitetshåndbog og denne håndbog skal sendes til godkendelse hos Byggeriets Kvalitetskontrol.

Kvalitetssikringsmaterialet består af en kvalitetshåndbog med bilag samt en række egen kontroller, der skal sikre, at det udførte arbejde lever op til den forventelige kvalitet. Egenkontrollerne dokumenteres i GVKs digitale KS-system.

Find et paradigme til kvalitetshåndbogen inkl. bilag.

 


Materialeliste

GVKs leverandørmedlemmer leverer vinylbelægninger eller andre MK-godkendte materialer og systemer, der opfylder kvalitetskravene opstillet af GVK.
 
Procedure for produkter, der fremgår af GVK´s materialeliste